duminică, 21 decembrie 2014

Recenzie film: Hobbitul - Bătălia celor cinci oştiri

Pentru că tata este mai mereu pleacat, iar mama lucrează mai tot timpul, nu am prea avut timp să pretrecem împreună, aşa că mama s-a decis că trebuie neapărat să facem ceva împreună. Cum tatei îi place trilogia Stăpânul inelelor, iar mama voia să facem ceva împreună, ne-am făcut timp pentru a merge la Hobbiul: Bătălia celor cinci oştiri.

Eu una sunt o mare fană a lui J.R.R Tolkien şi aş vrea să-i am toate cărţile în bibliotecă. Apreciez foarte mult că cineva s-a gândit să-i pună creaţiile pe ecran ca lumea să poate vedea cât de genial este cu adevărat acest autor, care din păcate, nu mai este printre noi. Într-adevăr, regizorul Peter Jackson a mai adăugat unele idei de la el, dar nu ne putem plânge. Filmele au avut un mare succes şi multe premii Oscar !

Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri este o altă reuşită a lui Peter Jackson ! Eu una mă aşteptam la ceva foarte diferit, din ceea ce văzusem în trailer. Filmul m-a suprins extrem de plăcut, atât pe mine cât şi pe familia mea, care pot spune că sunt foarte pretenţioşi când vine vorba de un film bun.

M-a bucurat foarte mult prezenţa lui Legolas, deoarece îl plac încă de mică şi mă pot declara un mare fan al lui. Mereu voi face parte din echipa elifilor.
A fost foarte amuzant faptul că după cinci filme, a rămas şi el fără săgeţi. După ce am văzut toate filmele m-am întrebat şi eu: ''Nu i se mai termină săgeţile?'' Uite că acum a rămas fără, într-un moment crucial, că tot veni vorba.


Cu foarte multă acţiune şi mult suspans, cu momente triste care m-au făcut să plâng, cu personaje memorabile care mi-au intrat la inimă, Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri este un alt film pe care îl adaug pe micuţa mea listă cu filme bune.

Recomand acest film tuturor fanilor scriitorului, tuturor fanilor actorilor, tuturor care pur şi simplu vor să vadă un film bun care să merite timpul !



      J.R.R Tolkien s-a născut pe data de 3 ianuarie 1882 în Bloemfontein. După ce a luptat în primul război mondial , Tolkien şi-a început cariera academică, fiind considerat drept unul dintre cei mai numiţi filologi. În întreaga lume, Tolkien este cunoscut ca fiin creatorul Pământului de Mijloc şi autorul unor opere fantasy de excepţie precum Hobbitul, Stăpânul Inelelor, Silmarillion. Cărţile sale au fost traduse în peste 40 de limbi şi vândute în zeci de exemlare. J.R.R Tolkien a murit în anul 1973 la vârsta de 81 de ani.


4 comentarii: