duminică, 8 februarie 2015

Dorinţe peste dorinţe pentru anul 2015





De-a lungul anilor, de când m-a făcut minunata mea mamă şi până în ziua de azi, am avut circa milioane de dorinţe. NU! Nu milioane, bilioane! Da, ăla e cuvântul. Fiind un copil pierdut în lumea viselor, un mic copil dar un mare visător, nu cred că a existat vreo zi în care să nu îmi pun o dorinţă. Cât era ea de stupidă sau de nesemificativă, cum ar fi: ''De-ar cădea mărul ăla din copac!'' 
Am fost de nenumărate ori dezamăgită de dorinţele care nu mi s-au împlinit, chiar şi cea cu copacul şi mărul. Dar am ajuns să învăţ că dorinţele sunt pentru a fi puse şi pentru a fi împlinite de noi. Deşi dezamăgită am fost de multe ori, tot n-am încetat să folosesc acele cuvinte ''Îmi doresc...'' şi iată-mă în ziua de azi cu milioane de dorinţe şi gânduri cum le-aş putea împlini. Una dintre dorinţele mele, pe care doresc cu ardoarea s-o împlinesc cândva, este să am cea mai mare bibliotecă din lume. Pentru asta am nevoie de foarte multă muncă şi voinţă.

De curând am descoperit un concurs pe un blog pe care îl urmăresc de ceva vreme, acela fiind Literatura pe tocuri. Un blog foarte frumos pe care vi-l recomand, plus un zâmbet. Concursul este sponsorizat de Librex, mulţumim atât vouă cât şi fetelor de la Literatura pe tocuri. Acest concurs, dacă îl voi câştiga, îmi va da oportunitatea de a mai urca o treaptă către marea mea dorinţă. Concursul este pe tema ''Dorinţe pe 2015''.

Îmi doresc foarte multe în anul 2015. Să fiu sănătoasă, familia mea să fie sănătoasă, cititorii mei să fie sănătoşi. Îmi doresc să îmi măresc biblioteca şi îmi doresc timp de citit. Îmi doresc note mari la examene şi note bune la şcoală. Îmi doresc ca noul an să-mi aducă chestii bune şi lucruri noi. Sună ciudat, dar mi-aş dori să experimentez puţin şi dragostea, de ce nu? Îmi doresc multe, multe cărţi şi toate cele bune pentru blogul meu. Doresc să ajungă sus şi departe, peste mări şi ţări. Îmi doresc toate cele bune pentru toată lumea, pentru că nimeni nu merită să i se întâmple lucruri naşpa. Îmi doresc ca mama să reuşească să renoveze sufrageria şi bucătăria şi să-şi construiască terasa la care visează. Îmi doresc ca tata să stea mai mult pe a casă şi nu prin străinătate. Îmi doresc ca sora mea mai mare să se bucure de relaţia ei şi de viaţa pe care o are. Îmi doresc ca surioara mea mai mică să depăşească toate supărările şi să zâmbească, pentru că nu te poţi bucura de viaţă dacă eşti trist. Îmi doresc ca toată lumea să fie fericită şi cu zâmbetul pe buze. Îmi doresc, pentru mine, o viaţă liniştită şi cât mai frumoasă. Multe cărţi, mulţi curieri care să-mi aducă cărţi, edituri care să-mi sponsorizeze blogul, multe ceşcuţe cu ceai pentru cărţile bune, mulţi prieteni noi şi adevăraţi. Îmi doresc multe, dar pentru majoritatea dorinţelor trebuie să muncesc. Trebuie să mă lupt pentru dorinţele mele şi aşa o să fac. Dorinţele nu sunt făcute doar pentru a fi puse, ele sunt făcute pentru a fi îndeplinite. Dar, uneori, trebuie să încercăm să ne îndeplinim singuri dorinţele.


Am făcut o listă de câteva cărţi pe care mi le-aş dori, pe lângă multe altele. Mi-au atras atenţia şi, ce să zic? Le doresc.

1. Doresc să-mi încep lista cu o carte care face parte dintr-o trilogie. E imposibil să nu fi auzit de această trilogie sau de autor, şi e imposibil să nu fi auzit de filme. De mică m-am uitat şi m-am tot uitat şi iar m-am uitat, până când am ajuns în ziua de azi, unde nicidecum nu m-am plictisit de filme. ''Stăpânul Inelelor'' face parte din copilăria mea, pe care mi-a umplut-o cu elfi, gnomi, gobilini şi alte ciudăţenii. Acum, după ani de zile, îmi doresc să fiu elf. O altă dorinţă, pâf. Nu râdeţi, sunt aşa frumoşi şi deştepţi, cine nu şi-ar dori să fie elf? Serios acum!



2. Următoare carte de pe listă este o carte despre care am auzit multe cuvinte frumoase. A fost ecranizată de curând, chiar anul trecut a apărut filmul. Auzisem de carte dar nu m-a intrigat aşa de mult, până când i-am citit descrierea. ''Înainte să adorm'' este o carte despre o femeie care se trezeşte în fiecare zi fără să-şi amintească cine este. M-a pus puţin pe gânduri şi m-a făcut să o doresc. 




3. A treia carte este scrisă de un autor destul de cunoscut la noi şi peste hotare. Dan Brown a scris multe cărţi, printre care şi ''Codul lui Da Vinci''. Am văzut filmul acum ceva timp şi mi s-a părut foarte interesant. O prietenă a citit cartea şi mi-a recomandat-o cu cea mai mare plăcere alături de cuvintele ''Trebuie să o citeşti, o să-ţi placă!'' Ei, uite-mă aici scriind despre ea. 



4. O altă carte cu fiinţe supranaturale în lista mea. De la elfi şi gnomi am trecut la vrăjitoare! ''Cartea pierdută a vrăjitoarelor'' mi-a făcut cu ochiul de mai multe ori, dar eu niciodată nu i-am răspuns. Până acum. Acum îi fac eu ei cu ochiul în speranţa că îmi va răspunde. După ce-am citit ''Hex Hall'' şi m-am uitat la American Horror Story: Coven, m-am simţit extrem de atrasă de lumea asta vrăjitorească, aşa că, de ce nu?



5. Huh, am ajuns deja la a cincea carte! Pe lista mea se numără şi ''Angelologia''. Coperta ei mi-a atras atenţia când colindam un site cu cărţi. I-am citit descrierea şi mi s-a părut interesantă, dar, deşi m-a atras într-un mod ciudat, am tot uitat să mi-o iau. Habar n-am cum s-a întâmplat, dar am tot uitat. Eh, acum n-am mai uitat. 


6. ŞaSe. Un număr par care mi-a dat mari bătăi de cap când eram un ţânc. Îl tot încurcam cu şapte. Mda, eu număram ''cinci, şapte, şase'', frumos, nu? Revenind, şase pe lista mea este ''Divergent'' o carte care face parte dintr-o serie scrisă de Veronica Roth, ecranizată deja. A auzit că seamănă cu ''Jocurile Foamei'', o trilogie care mi-a plăcut mult, aşa că am zis să-i dau o şansă. Am tot amânat cartea din cauza faptului că nu doream să fiu dezamăgită (pf, ce gânduri), dar uite, acum risc.



7. Şapte, şapte, şapte. Ce departe am ajuns. Pe locul şapte (zici să suntem la un concurs de miss) se află, tobele, vă rog! ''REGINA ADEVĂRATĂ''. Coperta este minunată şi de când am văzut-o pe pagina celor de la editura Trei mi-am zis c-o să mi-o iau. 



8. Pe locul opt se află ''Atracţia'', prima carte din seria Crossfire. Se încinge treaba, nu glumă!
Am citit recenzii şi comentarii despre cartea asta, dar n-am ajuns să o mai citesc. Am auzit că seamănă cu ''Cincizeci de umbre'', doar că relaţia personajelor e mai ''răcitură'' decât a lui Christian şi a Anei. 

9. Că tot vorbeam de ''Cincizeci de umbre'' o altă cărticică erotică pe listuţa mea este ''Cincizeci de umbre ale lui Grey''. Am citit toate volumele online, dar doresc cărţile şi în bibliotecă, aşa că, dacă o să iau prima carte sigur o să o iau şi pe a doua şi pe a treia, pentru că aşa mi se întâmplă mereu la serii. 



10. Am ajuns la zece?! Nu, nu! Asta înseamnă că o se termine în curând, pff. Deciiii, pe locul zece se alfă o carte scrisă de o autoare numită Alice Munro. Cartea se numeşte ''Fugara'' şi sper s-o citesc curând. Am auzit cuvinte frumoase şi extrem de dulci despre ea.




11. UNSPREZECE. Ta-na-na-nam. Pe unsprezece se află o carte scrisă de Paulo Coelho şi a apărut la noi anul trecut. Da, da. ''Adulter''. Mi se pare interesantă şi am auzit cuvinte de laudă atât la adresa cărţii, cât şi la adresa autorului. 


12. Ultima carte din lista mea este ''Zi după zi''. Am auzit multe despre autor şi despre cărţile lui, şi am auzit că această carte este una bună. Am citit descrierea şi chiar mi s-a părut interesantă. Mi-ar plăcea mult s-o citesc şi să iau parte din poveste.





Înainte să închei doresc să mai adaug ceva. Nu se află pe lista mea de dorinţe, dar se alfă pe lista surioarei mele mai mici, deci, oarecum, e şi pe lista mea. 
Din 2013 de când cu Frozen, sora mea m-a înnebunit, practic, cu desenele ăsta. Frozen în sus, Frozen în jos şi tooooooot aşa! Numai ''Let it go'' se aude de la mine din casă.  Aşa că, pe lista mea se află şi cartea ''Regatul de gheaţă'', pentru gnomul de sor-mea care nu-mi dă pace.

Acum că am terminat vă invit să daţi o raită pe site-ul Librex şi cine ştie, poate să faceţi nişte cumpărături acolo. Cumpărăturile sunt bune, mai ales pentru femeii, mai ales cu reduceri. Poate daţi şi o raită pe blogul Literatura pe tocuri. E un blog minunat pe care vi-l recomand cu mare drag.

Sper să aveţi o dumincă plăcută, fără fraţi sâcâitori, alături de o carte bună şi o ceaşcă de ceai!

Cu drag,
Anna



 P.S. - FELICITĂRI CÂŞTIGĂTORULUI DE PE ACUM! :D

http://literaturapetocuri.ro/concurs-pentru-bloggeri-dorinte-pe-2015.html

6 comentarii:

  1. Spor la lectura! Ai planuri mari, la fel ca mine, din punctul asta de vedere... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi ca cei de la Litera mica au promotii la cartile Disney pe site si in librariile si standurile propri, iar Frozen trebuie sa fie pe lista

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot să mă laud că 4 cărți din cele pe care le dorești, le-am citit. Mult succes, Anna, ai planuri literare mari! Să ți le împlinești. Pupici!

    RăspundețiȘtergere